Almás kosárka

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

A tésztához :

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 db tojás sárga
  • 1/2 kávéskanál sütőpor
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csipet só

A töltelékhez :

  • 4 db alma
  • cukor, ízlés szerint (nálam 1 evőkanálnyi)
  • 1/2 kávéskanál őrölt fahéj

Elkészítése:

A vajat a liszttel összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, a porcukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a sót és jól összegyúrjuk.

A tésztát 30 percre betesszük a hűtőbe pihenni.

Ez idő alatt az almákat megpucoljuk és a legnagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.

Jól kinyomkodjuk a levét,(a levét pedig megittuk), beízesítjük a cukorral és a fahéjjal.

Pár percig állni hagyjuk, majd újra kinyomkodjuk.

Elővesszük a tésztát és 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk.

4 db 10 cm átmérőjű tortácska formába nyomkodjuk.

Elosztjuk benne a fahéjas almát, majd a maradék tésztából derelyevágó segítségével kivágott csíkokból rácsot mintázunk a tetejére.

180 fokos sütőben alsó-felső lángon 20-25 percig sütjük. Kihűtjük.

A tetejét porcukorral (esetleg fahéjas porcukorral) megszórva tálaljuk.

Bloggerek, akik kipróbálták:

Aranytepsi:  Nagyon egyszerű, mégis mutatós desszert.  A kész kosárka rendkívül puha, omlós, ízletes.