Almás kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg margarin
- 40 dkg finomliszt
- 12 dkg kristálycukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- fél citrom reszelt héja és leve
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 ek. tejföl
A töltelékhez:
- 2 kg alma
- csipet fahéj
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A margarint elmorzsolom a liszttel, majd mikor már elég morzsás, hozzáadom a tésztához való hozzávalókat.
Összegyúrom, majd mikor már egészben van, és nincs több morzsa alatta (ha mégsem állna össze, tejföllel lehet még segíteni rajta), akkor két cipóra osztom.
Meghámozom az almákat, kiszedem a magházat, majd nagy lyukú sajtreszelőn lereszelem őket. Miután ezzel elkészültem, kinyomkodom a levét.
A sütőt 200°-ra melegítem. Lisztezett deszkán 20×30-as méretre nyújtom az egyik cipót, majd belenyomkodom egy ekkora tepsibe.
Leheletvékonyan megszórom zsemlemorzsával, ráteszem az előzőleg kinyomkodott almát, elegyengetem a tésztán.
A másik cipóval ugyanazt csinálom, amit az elsővel, ráteszem az almás rétegre. Megszurkálom villával, megkenem egy felvert tojás sárgájával.
Kb. 35 perc alatt készre sül. Akkor jó, ha már világosbarna a teteje, de tűpróbával lehet a legjobban ellenőrizni. Mikor kihűlt, lehet szeletelni. Tálalás előtt porcukorral meghintem.
Sztori:
Nagymamám specialitása volt, szerencsére sikerült megtanulnom tőle. Ha egyszer elkezdem enni, betegre tudom enni magam belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »