Almás-fahéjas kuglóf recept

Hozzávalók:
- 2 darab alma
- 2 ek citromlé az alma szeletek locsolásához
- 25 dkg margarin
- csipet só
- 3 tk fahéj
- 20 dkg kristálycukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg darált mandula
- 30 dkg liszt
- 4 ek mogyorókrém
Kikenéshez:
- margarin és zsemlemorzsa
Tetejére:
- 1 tábla torta bevonó
- 3 ek olaj
- 5 dkg margarin
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. Citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. A puha margarint kikeverjük a cukorral, sóval és a fahéjjal. A tojásokat egyenként hozzádolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a mandulát is. Hozzáadjuk a mogyorókrémet, majd a hámozott almát is. A formát kivajazzuk, majd megszórjuk zsemlemorzsával. A masszát belesimítjuk a formába, majd 175 fokon tűpróbáig sütjük. Mikor kihűlt leöntjük csokimázzal: a csokit felolvasztjuk gőz felett a vajjal és az olajjal. Ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »