Almás-diós szelet recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 2 ek víz
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- fél cs sütőpor
- 10 dkg porcukor
Töltelékhez:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 15 dkg cukor
- 5 darab (közepes) reszelt alma
- 20 dkg darált dió
- 2 ek kakaópor
- 1 cs sütőpor
Mázhoz:
- 1 cs főzés nélküli csokis puding
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 ek tej
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két egyenlő részre osztjuk. Egy közepes tepsit vajjal kikenünk és belesimítjuk a kinyújtott lapot.
A töltelékhez a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral alaposan kikeverjük, majd hozzáadom a felvert habot és óvatosan, széles mozdulatokkal elkeverjük.
Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport, a reszelt almát és a diót. Összekeverjük, vigyázva, hogy a habot ne törjük össze és a kinyújtott lapra kenjük.
A másik lapot is kinyújtjuk, rátesszük a töltelékre. 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A kihűlt sütemény tetejére simítjuk a következő mázat: a főzés nélküli pudingport összekeverjük a tejjel és a porcukorral, majd gőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a margarint és besűrítjük.
Bevonjuk vele a sütit. Hagyjuk megszilárdulni és lehet is tálalni.