Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-diós szelet recept

Almás-diós szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 15 dkg margarin
    • 2 ek víz
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • fél cs sütőpor
    • 10 dkg porcukor

    Töltelékhez:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
    • 15 dkg cukor
    • 5 darab (közepes) reszelt alma
    • 20 dkg darált dió
    • 2 ek kakaópor
    • 1 cs sütőpor

    Mázhoz:

    • 1 cs főzés nélküli csokis puding
    • 15 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 2 ek tej

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két egyenlő részre osztjuk. Egy közepes tepsit vajjal kikenünk és belesimítjuk a kinyújtott lapot.

    A töltelékhez a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral alaposan kikeverjük, majd hozzáadom a felvert habot és óvatosan, széles mozdulatokkal elkeverjük.

    Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport, a reszelt almát és a diót. Összekeverjük, vigyázva, hogy a habot ne törjük össze és a kinyújtott lapra kenjük.

    A másik lapot is kinyújtjuk, rátesszük a töltelékre. 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

    A kihűlt sütemény tetejére simítjuk a következő mázat: a főzés nélküli pudingport összekeverjük a tejjel és a porcukorral, majd gőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a margarint és besűrítjük.

    Bevonjuk vele a sütit. Hagyjuk megszilárdulni és lehet is tálalni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá