Almás-diós szelet recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 2 ek víz
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- fél cs sütőpor
- 10 dkg porcukor
Töltelékhez:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 15 dkg cukor
- 5 darab (közepes) reszelt alma
- 20 dkg darált dió
- 2 ek kakaópor
- 1 cs sütőpor
Mázhoz:
- 1 cs főzés nélküli csokis puding
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 ek tej
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két egyenlő részre osztjuk. Egy közepes tepsit vajjal kikenünk és belesimítjuk a kinyújtott lapot.
A töltelékhez a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral alaposan kikeverjük, majd hozzáadom a felvert habot és óvatosan, széles mozdulatokkal elkeverjük.
Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport, a reszelt almát és a diót. Összekeverjük, vigyázva, hogy a habot ne törjük össze és a kinyújtott lapra kenjük.
A másik lapot is kinyújtjuk, rátesszük a töltelékre. 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A kihűlt sütemény tetejére simítjuk a következő mázat: a főzés nélküli pudingport összekeverjük a tejjel és a porcukorral, majd gőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a margarint és besűrítjük.
Bevonjuk vele a sütit. Hagyjuk megszilárdulni és lehet is tálalni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »