Almás-diós szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 2 ek víz
  • 2 tojás sárgája
  • fél cs sütőpor
  • 10 dkg porcukor

Töltelékhez:

  • 5 tojás szétválasztva
  • 15 dkg cukor
  • 5 darab (közepes) reszelt alma
  • 20 dkg darált dió
  • 2 ek kakaópor
  • 1 cs sütőpor

Mázhoz:

  • 1 cs főzés nélküli csokis puding
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 ek tej

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két egyenlő részre osztjuk. Egy közepes tepsit vajjal kikenünk és belesimítjuk a kinyújtott lapot.

A töltelékhez a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral alaposan kikeverjük, majd hozzáadom a felvert habot és óvatosan, széles mozdulatokkal elkeverjük.

Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport, a reszelt almát és a diót. Összekeverjük, vigyázva, hogy a habot ne törjük össze és a kinyújtott lapra kenjük.

A másik lapot is kinyújtjuk, rátesszük a töltelékre. 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A kihűlt sütemény tetejére simítjuk a következő mázat: a főzés nélküli pudingport összekeverjük a tejjel és a porcukorral, majd gőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a margarint és besűrítjük.

Bevonjuk vele a sütit. Hagyjuk megszilárdulni és lehet is tálalni.