Almás-diós szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Lapokhoz:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 5 dkg porcukor
- 2 ek citromlé
- 1/2 cs sütőpor
A töltelékhez:
- 6 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 6 db alma reszelve (a sajt reszelőn reszeltem),a levével együtt
- 20 dkg darált dió
- 1 db sütőpor
- 1 ek kakaópor
- 1 cs csokoládé pudingpor
A bevonat:
- 15 dkg tortabevonó csokoládé
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A lapok hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre osztjuk.
Az első cipót kisodorjuk, 25×39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
A tölteléket elkészítjük:
Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük,majd a többi hozzávalókat bele keverjük és a tésztalapra öntjük.
A másik cipót kisodorjuk és a töltelékre tesszük. Villával megszurkáljuk és 170 fokos sütőben megsütjük.
A kihűlt tésztát csokival bevonjuk. A hozzávalókat vízgőz felett megolvasztjuk és a tésztára öntjük, majd simítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »