Almás-diós szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Lapokhoz:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 5 dkg porcukor
- 2 ek citromlé
- 1/2 cs sütőpor
A töltelékhez:
- 6 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 6 db alma reszelve (a sajt reszelőn reszeltem),a levével együtt
- 20 dkg darált dió
- 1 db sütőpor
- 1 ek kakaópor
- 1 cs csokoládé pudingpor
A bevonat:
- 15 dkg tortabevonó csokoládé
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A lapok hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre osztjuk.
Az első cipót kisodorjuk, 25×39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
A tölteléket elkészítjük:
Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük,majd a többi hozzávalókat bele keverjük és a tésztalapra öntjük.
A másik cipót kisodorjuk és a töltelékre tesszük. Villával megszurkáljuk és 170 fokos sütőben megsütjük.
A kihűlt tésztát csokival bevonjuk. A hozzávalókat vízgőz felett megolvasztjuk és a tésztára öntjük, majd simítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »