Almás csiga recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 3 púpos evőkanál tejföl
- 25 dkg margarin kocka
- 2 evőkanál porcukor
- csipet só
Töltelékhez:
- 2 kg alma
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 3 evőkanál cukor
Elkészítése:
A tészta hozzá valókat egy mély tálban jól összegyúrjuk, s ketté osztjuk. Az egyik cipót lisztezett gyúró deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, és kalácskenő segítségével hideg vízzel picit meg kenjük, hogy a töltelék jobban tapadjon rá.
Az almát meghámozzuk, és alma reszelőn lereszeljük, majd levétől kinyomkodjuk. Majd a fahéjjal és a cukorral össze keverjük, ketté vesszük és az egyik tésztalapra egyenletesen el simítjuk.
Majd szorosan feltekerjük és 2 ujjnyi vastagra szeleteljük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, de ne szorosan.
Elő melegített sütőben teljes lángon 30-perc alatt készre sütjük.
Amikor megsült kicsit hagyjuk hűlni és vaníliás porcukorral megszórjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »