Almás csiga recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 3 púpos evőkanál tejföl
- 25 dkg margarin kocka
- 2 evőkanál porcukor
- csipet só
Töltelékhez:
- 2 kg alma
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 3 evőkanál cukor
Elkészítése:
A tészta hozzá valókat egy mély tálban jól összegyúrjuk, s ketté osztjuk. Az egyik cipót lisztezett gyúró deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, és kalácskenő segítségével hideg vízzel picit meg kenjük, hogy a töltelék jobban tapadjon rá.
Az almát meghámozzuk, és alma reszelőn lereszeljük, majd levétől kinyomkodjuk. Majd a fahéjjal és a cukorral össze keverjük, ketté vesszük és az egyik tésztalapra egyenletesen el simítjuk.
Majd szorosan feltekerjük és 2 ujjnyi vastagra szeleteljük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, de ne szorosan.
Elő melegített sütőben teljes lángon 30-perc alatt készre sütjük.
Amikor megsült kicsit hagyjuk hűlni és vaníliás porcukorral megszórjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »