Almás csiga recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 3 púpos evőkanál tejföl
- 25 dkg margarin kocka
- 2 evőkanál porcukor
- csipet só
Töltelékhez:
- 2 kg alma
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 3 evőkanál cukor
Elkészítése:
A tészta hozzá valókat egy mély tálban jól összegyúrjuk, s ketté osztjuk. Az egyik cipót lisztezett gyúró deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, és kalácskenő segítségével hideg vízzel picit meg kenjük, hogy a töltelék jobban tapadjon rá.
Az almát meghámozzuk, és alma reszelőn lereszeljük, majd levétől kinyomkodjuk. Majd a fahéjjal és a cukorral össze keverjük, ketté vesszük és az egyik tésztalapra egyenletesen el simítjuk.
Majd szorosan feltekerjük és 2 ujjnyi vastagra szeleteljük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, de ne szorosan.
Elő melegített sütőben teljes lángon 30-perc alatt készre sütjük.
Amikor megsült kicsit hagyjuk hűlni és vaníliás porcukorral megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »