Almakrémes piskóta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 8 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek cukor
- 8 ek liszt
Krémhez:
- 1,2 kg reszelt alma
- 20 dkg cukor
- 1/2 citrom leve
- 2 csomag vaníliás pudingpor(főzős)
- sárgabaracklekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk.
Ha kihűlt 3 részre vágjuk. (Lehet a lapokat külön is sütni, mindenki annyi tojásból süt piskótát amennyire bírja a pénztárcája.) A krémhez az almát meghámozzuk, lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével, és elkezdjük párolni a cukorral.
Ha megmelegedett hozzáadjuk a pudingporokat, melyeket előtte 3 dl vízben feloldottunk, de lehet gyümölcslé is, nem feltétlen víz.
Ha megpárolódott az alma akkor a tölteléket kihűtjük. Az alsó lapra lekvárt kenünk, majd rásimítjuk a töltelék felét, rátesszük a következő lapot, majd megint lekvár és a maradék krém.
A harmadik lapot rátesszük a másik két lapra. Tetejét megszórhatjuk porcukorral.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »