Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos áfonyás recept

Habos áfonyás
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók(Egy nagy tepsihez):

    • 2 csomag csokipudingpor
    • 3/4 liter tej
    • 4 evőkanál cukor
    • 5 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 25 dkg porcukor
    • 1 dl víz
    • 5 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 25 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 dl olaj
    • meggy
    • áfonyalekvár
    • tejszín

    Elkészítése: A csokoládé-pudingport elkészítjük a tejjel, és a cukorral. A tojássárgájákat a porcukorral és a vízzel habosra kavarjuk. A tojásfehérjéket felverjük, és a sárgájához keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, olajat. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük.

    Kanállal a kihűlt csokipudingot rácsurgatjuk, majd meggyet szórunk rá és kisütjük. Ha a sütemény kihűlt, megkenjük áfonyalekvárral, a tetejére tejszínhab kerül.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá