Habos áfonyás

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók(Egy nagy tepsihez):

  • 2 csomag csokipudingpor
  • 3/4 liter tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 5 darab tojássárgája
  • 25 dkg porcukor
  • 1 dl víz
  • 5 darab tojásfehérje
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl olaj
  • meggy
  • áfonyalekvár
  • tejszín

Elkészítése: A csokoládé-pudingport elkészítjük a tejjel, és a cukorral. A tojássárgájákat a porcukorral és a vízzel habosra kavarjuk. A tojásfehérjéket felverjük, és a sárgájához keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, olajat. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük.

Kanállal a kihűlt csokipudingot rácsurgatjuk, majd meggyet szórunk rá és kisütjük. Ha a sütemény kihűlt, megkenjük áfonyalekvárral, a tetejére tejszínhab kerül.