Áfonyás pite recept

Elkészítés:
Kimérjük a tésztához valókat, majd először a lisztben összemorzsoljuk a margarint. Hozzáadjuk a porcukrot és tovább morzsoljuk. Ezután beletesszük a tojást, a sütőport, a citromhéjat és a vaníliás cukrot, majd elkezdjük gyúrni a tésztát. Addig gyúrjuk a tésztát, amíg össze nem áll és el nem válik a kezünktől (igyekezzünk gyorsan gyúrni, nehogy túl zsíros, vagy olvadt legyen a tészta!)
Nyújtsuk ki a tésztát kör alakúra, kb 4 mm vékonyra. Egy kör alakú tepsit, vagy pite formát vajjal kikenünk, majd a kinyújtott tésztánkat ujjal beleegyengetjük. A tészta tetejét jó sűrűn megszórjuk az áfonyával. Az öntethez összekeverjük a tejet, a tojást és a cukrokat, majd a tésztára locsoljuk (ha nem érezzük elég édesnek az öntetet, utána cukrozhatunk még).
Előmelegített sütőben készre sütjük (akkor jó, ha a tészta széle bebarnul és az öntet zselés masszává alakul). Ha kész, hideg vaníliaöntettel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »