Áfonyás gyümölcskosár recept
Hozzávalók:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kávéskanál sütőpor
- 25 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanál méz
- 2 evőkanál kefir
- 0,5 citrom leve
- 25 dkg natúr krémsajt
Elkészítése:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport, majd morzsoljuk össze a vajjal. Adjunk hozzá egy tojást, egy evőkanál mézet, és két evőkanál kefirt, majd gyúrjunk belőle jól formázható tésztát. Nyújtsuk ki 1-2 mm-es vastagságúra, és nagy pogácsaszaggatóval vágjunk ki belőle körlapokat. Ezeket helyezzük bele a muffinmélyedésébe, (szilikonos muffinba készült) és ujjunkkal óvatosan igazgassuk a kosár formájára.
A natúr krémsajtot keverjük össze két evőkanál mézzel és a másik tojással, csepegtessünk bele kis citrom levet. Ezután töltsük a kosárkákba, úgy, hogy ne teljenek meg vele egészen. Aszalt vörös áfonyákat rakosgatjuk a krém tetejére. 200 fokosra előmelegített sütőben kb 30 percig süssük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »

