Áfonyás gyümölcskosár

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Áfonyás gyümölcskosár

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanál méz
  • 2 evőkanál kefir
  • 0,5 citrom leve
  • 25 dkg natúr krémsajt

Elkészítése:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport, majd morzsoljuk össze a vajjal. Adjunk hozzá egy tojást, egy evőkanál mézet, és két evőkanál kefirt, majd gyúrjunk belőle jól formázható tésztát. Nyújtsuk ki 1-2 mm-es vastagságúra, és nagy pogácsaszaggatóval vágjunk ki belőle körlapokat. Ezeket helyezzük bele a muffinmélyedésébe, (szilikonos muffinba készült) és ujjunkkal óvatosan igazgassuk a kosár formájára.
A natúr krémsajtot keverjük össze két evőkanál mézzel és a másik tojással, csepegtessünk bele kis citrom levet. Ezután töltsük a kosárkákba, úgy, hogy ne teljenek meg vele egészen. Aszalt vörös áfonyákat rakosgatjuk a krém tetejére. 200 fokosra előmelegített sütőben kb 30 percig süssük.