Gyümölcsös sajttorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 160 g háztartási keksz
- 80 g margarin
- 350 g mascarpone sajt
- 2 ek porcukor
- citromlé
- 200 ml tejszín
- 1 ek vaníliás cukor
- 100 ml forró víz
- 20 g zselatinpor
- 150 g fagyasztott málna
- mandulapehely
Elkészítése:
A háztartási kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített margarinnal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű tortát kibélelünk fóliával (vagy mikrotén zacskóval) és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk az aljára. Hűtőbe rakjuk.
A tejszínt és a vaníliás cukrot kemény habbá verjük. A mascarponét, porcukrot és a citrom levét összemixeljük, hozzáadjuk a felvert tejszínhabot. A forró vízben feloldjuk a zselatint, hozzáadunk 1-2 evőkanál mascarponés krémet és simává keverjük.
A zselatint hozzáöntjük a többi krémhez és mixerrel alaposan átkeverjük. Hozzáadjuk a fagyasztott málnát és alaposan átkeverjük. Ráöntjük a kekszes alapra. A tetejére pár szem málnát és mandulapelyhet rakunk. A tortát pár órára a hűtőbe rakjuk majd tálaljuk.