Gyümölcsös piskóta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek liszt
- 6 ek cukor (vagy nyírfacukor)
- 1 ek olaj
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor (vagy vaníliarúd)
- csipetnyi só
- 30-40 dkg magozott gyümölcs
Elkészítése:
A gyümölcsöket (cseresznye volt többségében, de volt benne néhány eper és meggy is) alaposan megmossuk, kimagozzuk.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Ha félig felvertük, tegyük bele a cukrot, a vaníliás cukrot, majd keverjük bele lazán a tojássárgáját, végül pedig a sütőporral elkevert lisztet és az 1 ek olajat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát.
A gyümölcsöket lisztben megforgatjuk és rászórjuk a tésztára.
180 fokos sütőben 30-35 perc alatt (tűpróba) készre sütjük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.