Gyümölcsös piskóta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek liszt
- 6 ek cukor (vagy nyírfacukor)
- 1 ek olaj
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor (vagy vaníliarúd)
- csipetnyi só
- 30-40 dkg magozott gyümölcs
Elkészítése:
A gyümölcsöket (cseresznye volt többségében, de volt benne néhány eper és meggy is) alaposan megmossuk, kimagozzuk.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Ha félig felvertük, tegyük bele a cukrot, a vaníliás cukrot, majd keverjük bele lazán a tojássárgáját, végül pedig a sütőporral elkevert lisztet és az 1 ek olajat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát.
A gyümölcsöket lisztben megforgatjuk és rászórjuk a tésztára.
180 fokos sütőben 30-35 perc alatt (tűpróba) készre sütjük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »