Gyümölcsös piskóta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor (vagy nyírfacukor)
  • 1 ek olaj
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor (vagy vaníliarúd)
  • csipetnyi só
  • 30-40 dkg magozott gyümölcs

Elkészítése:

A gyümölcsöket (cseresznye volt többségében, de volt benne néhány eper és meggy is) alaposan megmossuk, kimagozzuk.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Ha félig felvertük, tegyük bele a cukrot, a vaníliás cukrot, majd keverjük bele lazán a tojássárgáját, végül pedig a sütőporral elkevert lisztet és az 1 ek olajat.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát.

A gyümölcsöket lisztben megforgatjuk és rászórjuk a tésztára.

180 fokos sütőben 30-35 perc alatt (tűpróba) készre sütjük.

Porcukorral meghintve kínáljuk.