Gyümölcsös kavart süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
23 cm-es formához:
- 250 g vaj
- 250 g porcukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 250 g rétesliszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 alma
- 100 g durvára vágott dió
- 100 g mazsola
Elkészítése:
Az alma egy részét felkockázzuk (ez megy majd a tésztába), a többit felszeleteljük (ezzel rakjuk ki a tetejét).
A vajhoz hozzászitáljuk a porcukrot, és habosra keverjük. Egyenként belekeverjük a tojásokat is. A sütőport a liszthez keverjük, és belekeverjük a vajas-tojásos masszába.
A diót, a mazsolát és az apróra vágott almát beleforgatjuk a tésztába. Sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott, liszttel beszórt formába öntjük a tésztát. A tetejét körberakjuk a felszeletelt almával.
160 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük. (Ha nagyon sülne a teteje, takarjuk le.)
Tipp:
Célom elsősorban egy új eszköz, a légkeveréses halogén sütőedény, és az abban készült ételek bemutatása, így most ez a sütemény is ebben készült.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »