Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcsös kavart süti recept

Gyümölcsös kavart süti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    23 cm-es formához:

    • 250 g vaj
    • 250 g porcukor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 250 g rétesliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 3 alma
    • 100 g durvára vágott dió
    • 100 g mazsola

    Elkészítése:

    Az alma egy részét felkockázzuk (ez megy majd a tésztába), a többit felszeleteljük (ezzel rakjuk ki a tetejét).

    A vajhoz hozzászitáljuk a porcukrot, és habosra keverjük. Egyenként belekeverjük a tojásokat is. A sütőport a liszthez keverjük, és belekeverjük a vajas-tojásos masszába.

    A diót, a mazsolát és az apróra vágott almát beleforgatjuk a tésztába. Sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott, liszttel beszórt formába öntjük a tésztát. A tetejét körberakjuk a felszeletelt almával.

    160 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük. (Ha nagyon sülne a teteje, takarjuk le.)

    Tipp:

    Célom elsősorban egy új eszköz, a légkeveréses halogén sütőedény, és az abban készült ételek bemutatása, így most ez a sütemény is ebben készült.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá