Gyümölcsös kavart süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
23 cm-es formához:
- 250 g vaj
- 250 g porcukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 250 g rétesliszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 alma
- 100 g durvára vágott dió
- 100 g mazsola
Elkészítése:
Az alma egy részét felkockázzuk (ez megy majd a tésztába), a többit felszeleteljük (ezzel rakjuk ki a tetejét).
A vajhoz hozzászitáljuk a porcukrot, és habosra keverjük. Egyenként belekeverjük a tojásokat is. A sütőport a liszthez keverjük, és belekeverjük a vajas-tojásos masszába.
A diót, a mazsolát és az apróra vágott almát beleforgatjuk a tésztába. Sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott, liszttel beszórt formába öntjük a tésztát. A tetejét körberakjuk a felszeletelt almával.
160 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük. (Ha nagyon sülne a teteje, takarjuk le.)
Tipp:
Célom elsősorban egy új eszköz, a légkeveréses halogén sütőedény, és az abban készült ételek bemutatása, így most ez a sütemény is ebben készült.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »