Gyümölcsös kavart süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

23 cm-es formához:

  • 250 g vaj
  • 250 g porcukor
  • 5 tojás
  • 250 g rétesliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 alma
  • 100 g durvára vágott dió
  • 100 g mazsola

Elkészítése:

Az alma egy részét felkockázzuk (ez megy majd a tésztába), a többit felszeleteljük (ezzel rakjuk ki a tetejét).

A vajhoz hozzászitáljuk a porcukrot, és habosra keverjük. Egyenként belekeverjük a tojásokat is. A sütőport a liszthez keverjük, és belekeverjük a vajas-tojásos masszába.

A diót, a mazsolát és az apróra vágott almát beleforgatjuk a tésztába. Sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott, liszttel beszórt formába öntjük a tésztát. A tetejét körberakjuk a felszeletelt almával.

160 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük. (Ha nagyon sülne a teteje, takarjuk le.)

Tipp:

Célom elsősorban egy új eszköz, a légkeveréses halogén sütőedény, és az abban készült ételek bemutatása, így most ez a sütemény is ebben készült.