Gyümölcskenyér csokival és aszalt gyümölccsel recept
Hozzávalók:
- 15 dkg kristál cukor
- 15 dkg finomliszt
- 15 dkg margarin
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kávéskanál fahéj
- 15 dkg aszalt gyümölcs
- 5 dkg dió
- 5 dkg fekete csoki
- fél narancs leve
- reszelt citrom és narancs héj
- 1 csipet szerecsendió
Elkészítése:
Először feldarabolok és lereszelek mindent, ami majd kell a sütibe, hogy a végén csak össze kelljen önteni a hozzávalókat. A lisztet a sütőporral összeszitálom. A tojásokat kettéválasztom, majd a fehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá felverem. A maradék cukrot a sárgájával verem fel (fehéredésig), majd hozzáadom a vaníliás cukrot, az olvasztott (vagy nagyon puha) margarint, és így is keverem egy kicsit. Majd hozzáadom a narancs levét, a fahéjat, szerecsendiót és a reszelt héjakat. A lisztes keverékbe beleszórom az aszalt gyümölcs darabokat, így nem süllyednek majd a tészta aljára. Ezután hozzáöntöm a tojásos keverékhez és összekeverem. Majd óvatosan beleforgatom a fehérjét is, hogy ne nagyon törjön össze, és beleszórom a csoki darabokat is. Kivajazott, kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt formába öntöm és 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütöm. Ha kész, hagyom a formában kihűlni, majd kiborítom egy tálcára.
Tipp:
Szeletelni csak jól kihűlt állapotban lehet szépen, de ezt mi sose tudtuk kivárni. Jól záró dobozban, hűvös helyen hosszan eltartható – azt mondják…