Gyümölcskenyér csokival és aszalt gyümölccsel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 15 dkg kristál cukor
  • 15 dkg finomliszt
  • 15 dkg margarin
  • 3 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 15 dkg aszalt gyümölcs
  • 5 dkg dió
  • 5 dkg fekete csoki
  • fél narancs leve
  • reszelt citrom és narancs héj
  • 1 csipet szerecsendió

Elkészítése:

Először feldarabolok és lereszelek mindent, ami majd kell a sütibe, hogy a végén csak össze kelljen önteni a hozzávalókat. A lisztet a sütőporral összeszitálom. A tojásokat kettéválasztom, majd a fehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá felverem. A maradék cukrot a sárgájával verem fel (fehéredésig), majd hozzáadom a vaníliás cukrot, az olvasztott (vagy nagyon puha) margarint, és így is keverem egy kicsit. Majd hozzáadom a narancs levét, a fahéjat, szerecsendiót és a reszelt héjakat. A lisztes keverékbe beleszórom az aszalt gyümölcs darabokat, így nem süllyednek majd a tészta aljára. Ezután hozzáöntöm a tojásos keverékhez és összekeverem. Majd óvatosan beleforgatom a fehérjét is, hogy ne nagyon törjön össze, és beleszórom a csoki darabokat is. Kivajazott, kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt formába öntöm és 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütöm. Ha kész, hagyom a formában kihűlni, majd kiborítom egy tálcára.

Tipp:

Szeletelni csak jól kihűlt állapotban lehet szépen, de ezt mi sose tudtuk kivárni. Jól záró dobozban, hűvös helyen hosszan eltartható – azt mondják…