Gyümölcskenyér recept

Hozzávalók:
- 7 dkg cukor
- 7 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt
- késhegynyi szódabikarbóna
- 30 dkg apróra vágott, vegyes aszalt gyümölcs
Elkészítése:
A cukrot, vajat a tojással, liszttel, késhegynyi szódabikarbónával kikeverjük.
Az aszalt gyümölcsöt 10 percre áztassuk be, majd szűrjük le és keverjük a tésztába. Tejjel lazíthatjuk, ha túl sűrű lenne.
Zsírozott, lisztezett őzgerincformába öntjük, 180 fokon, kb 25 percig (tűpróbáig) sütjük. Bevonjuk csokimázzal, olvasztott fehér csokival cifrázzuk.
Tipp:
Jól záródó papír vagy fém dobozban sokáig eláll, ezért előre elkészíthetjük nagyobb ünnep előtt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »