Gyümölcs kosár recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg kristálycukor
- 20 dkg zsír
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 75 dkg liszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 2 dl tej
- 10 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 db rumaroma
- 10 evőkanál víz
- ételszínezék
- aromák : vérnarancs,császárkörte, vilmoskörte,citrom,mandula
- + kb: 20 dkg kristálycukor a beforgatáshoz
Elkészítése: A kristálycukrot, a zsírt, a tojássárgákat, szódabikarbónát és a tejet összekeverem és egy órát állni hagyom.
Ezután hozzáadok 70 dkg lisztet. Az elkészült masszából golyókat, illetve gyümölcsalakokat formálok. Sütőpapírral kibélelt tepsin sütöm.
Mikor megsült, még melegen a sütemények közepét kikaparom. A kikapart morzsához hozzáadom a vajat, kakaóport, rumaromát, és a vizet. Ezt a masszát töltöm a kikapart süteményekbe és kettőt összeragasztok. Az így kapott süteményeket aromába kevert ételszínezékkel befestem és kristálycukorba forgatom.
Végül a sütemények közepébe bukszus levelet tűzök.
(bukszus : örökzöld növény)
Tipp:
Ha valaki csak barackokat szeretne készíteni, az egy kicsit egyszerűbb. Ekkor a tésztából diónagyságú golyókat kell formálni és ezeket megsütni. Kikaparás után kettőt összeragasztani és ebből alakul ki egy szem barack. Az egyik felét zöldre a másikat piros színűre szoktam befesteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »