Hozzávalók:
Elkészítése: A kristálycukrot, a zsírt, a tojássárgákat, szódabikarbónát és a tejet összekeverem és egy órát állni hagyom.
Ezután hozzáadok 70 dkg lisztet. Az elkészült masszából golyókat, illetve gyümölcsalakokat formálok. Sütőpapírral kibélelt tepsin sütöm.
Mikor megsült, még melegen a sütemények közepét kikaparom. A kikapart morzsához hozzáadom a vajat, kakaóport, rumaromát, és a vizet. Ezt a masszát töltöm a kikapart süteményekbe és kettőt összeragasztok. Az így kapott süteményeket aromába kevert ételszínezékkel befestem és kristálycukorba forgatom.
Végül a sütemények közepébe bukszus levelet tűzök.
(bukszus : örökzöld növény)
Ha valaki csak barackokat szeretne készíteni, az egy kicsit egyszerűbb. Ekkor a tésztából diónagyságú golyókat kell formálni és ezeket megsütni. Kikaparás után kettőt összeragasztani és ebből alakul ki egy szem barack. Az egyik felét zöldre a másikat piros színűre szoktam befesteni.