Gyors,könnyű almatorta recept

Hozzávalók:
- 16 dkg margarin
- minimum négy darab alma
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 28 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- só
Elkészítése:
Felolvasztjuk a margarint, és hagyjuk kihűlni. Közben meghámozzuk, kimagozzuk az almákat, és nagyon vékony szeletekre vágjuk. Egy adagot félreteszünk a díszítéshez.
A tojásfehérjéből késhegynyi sóval kemény habot verünk. A tojás sárgákat addig keverjük a cukorral, amíg kifehéredik, majd fokozatosan hozzáadunk 10 dkg lisztet, a lehűlt-olvasztott margarint, a tojásfehérje egyharmadát, majd a maradék lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a maradék tojásfehérjét és az almaszeleteket.
Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, és a tetején elrendezzük a díszítésre félretett almaszeleteket. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd 5 perc pihentetés után tálra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »