Gyors,könnyű almatorta recept

Hozzávalók:
- 16 dkg margarin
- minimum négy darab alma
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 28 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- só
Elkészítése:
Felolvasztjuk a margarint, és hagyjuk kihűlni. Közben meghámozzuk, kimagozzuk az almákat, és nagyon vékony szeletekre vágjuk. Egy adagot félreteszünk a díszítéshez.
A tojásfehérjéből késhegynyi sóval kemény habot verünk. A tojás sárgákat addig keverjük a cukorral, amíg kifehéredik, majd fokozatosan hozzáadunk 10 dkg lisztet, a lehűlt-olvasztott margarint, a tojásfehérje egyharmadát, majd a maradék lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a maradék tojásfehérjét és az almaszeleteket.
Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, és a tetején elrendezzük a díszítésre félretett almaszeleteket. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd 5 perc pihentetés után tálra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »