Gyors,könnyű almatorta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 16 dkg margarin
- minimum négy darab alma
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 28 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- só
Elkészítése:
Felolvasztjuk a margarint, és hagyjuk kihűlni. Közben meghámozzuk, kimagozzuk az almákat, és nagyon vékony szeletekre vágjuk. Egy adagot félreteszünk a díszítéshez.
A tojásfehérjéből késhegynyi sóval kemény habot verünk. A tojás sárgákat addig keverjük a cukorral, amíg kifehéredik, majd fokozatosan hozzáadunk 10 dkg lisztet, a lehűlt-olvasztott margarint, a tojásfehérje egyharmadát, majd a maradék lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a maradék tojásfehérjét és az almaszeleteket.
Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, és a tetején elrendezzük a díszítésre félretett almaszeleteket. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd 5 perc pihentetés után tálra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.