Gyors,könnyű almatorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 16 dkg margarin
  • minimum négy darab alma
  • 4 tojás
  • 28 dkg cukor
  • 30 dkg liszt

Elkészítése:
Felolvasztjuk a margarint, és hagyjuk kihűlni. Közben meghámozzuk, kimagozzuk az almákat, és nagyon vékony szeletekre vágjuk. Egy adagot félreteszünk a díszítéshez.

A tojásfehérjéből késhegynyi sóval kemény habot verünk. A tojás sárgákat addig keverjük a cukorral, amíg kifehéredik, majd fokozatosan hozzáadunk 10 dkg lisztet, a lehűlt-olvasztott margarint, a tojásfehérje egyharmadát, majd a maradék lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a maradék tojásfehérjét és az almaszeleteket.

Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, és a tetején elrendezzük a díszítésre félretett almaszeleteket. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd 5 perc pihentetés után tálra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.