Gyors zabpelyhes keksz recept

Hozzávalók:
- 15 dkg zabpehely
- 10 dkg finomliszt
- 1/2 teáskanál fahéj
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- fél alma lereszelve
- 10 dkg tejcsoki
- 15 dkg ráma
- 12 dkg kristálycukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- mandula forgács
- mazsola
- dió
Elkészítése:
Egy nagy gáztepsit kivajazok, közben a sütőt előmelegítem 175 fokon.
A zabpelyhet, lisztet, szódabikarbónát és fahéjat jól elkeverem egy tálban, egy másik tálban a rámát a tojással és a cukorral habosra keverem. A felhabosított rámás tojásba öntöm a zabpelyhes keveréket és az egész tésztát jól átkeverem.
Ízlés szerint a tésztához adok reszelt almát, diót, mazsolát és kevés tejcsokit, majd kis halmokat képezek a kikent tepsin és 10-12 perc alatt aranybarna kekszeket kapok.
Tipp:
Önmagában, vagy tejjel, kakaóval kínálva is isteni!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »