Gyors zabpelyhes keksz recept
Hozzávalók:
- 15 dkg zabpehely
- 10 dkg finomliszt
- 1/2 teáskanál fahéj
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- fél alma lereszelve
- 10 dkg tejcsoki
- 15 dkg ráma
- 12 dkg kristálycukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - mandula forgács
- mazsola
- dió
Elkészítése:
Egy nagy gáztepsit kivajazok, közben a sütőt előmelegítem 175 fokon.
A zabpelyhet, lisztet, szódabikarbónát és fahéjat jól elkeverem egy tálban, egy másik tálban a rámát a tojással és a cukorral habosra keverem. A felhabosított rámás tojásba öntöm a zabpelyhes keveréket és az egész tésztát jól átkeverem.
Ízlés szerint a tésztához adok reszelt almát, diót, mazsolát és kevés tejcsokit, majd kis halmokat képezek a kikent tepsin és 10-12 perc alatt aranybarna kekszeket kapok.
Tipp:
Önmagában, vagy tejjel, kakaóval kínálva is isteni!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


