Gyors zabpelyhes keksz recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 15 dkg zabpehely
- 10 dkg finomliszt
- 1/2 teáskanál fahéj
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- fél alma lereszelve
- 10 dkg tejcsoki
- 15 dkg ráma
- 12 dkg kristálycukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- mandula forgács
- mazsola
- dió
Elkészítése:
Egy nagy gáztepsit kivajazok, közben a sütőt előmelegítem 175 fokon.
A zabpelyhet, lisztet, szódabikarbónát és fahéjat jól elkeverem egy tálban, egy másik tálban a rámát a tojással és a cukorral habosra keverem. A felhabosított rámás tojásba öntöm a zabpelyhes keveréket és az egész tésztát jól átkeverem.
Ízlés szerint a tésztához adok reszelt almát, diót, mazsolát és kevés tejcsokit, majd kis halmokat képezek a kikent tepsin és 10-12 perc alatt aranybarna kekszeket kapok.
Tipp:
Önmagában, vagy tejjel, kakaóval kínálva is isteni!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.