Gyors croissant recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg vaj
- 3 dkg porcukor
- 3 evőkanál tej
- 2 dkg élesztő
- só
A töltelékhez:
- 25 dkg mirelit gesztenyemassza
- 1 kanál habtejszín
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, összegyúrjuk a vajjal, 1 tojássárgájával( a másikkal sütés előtt megkenjük), az élesztős folyadékkal, kevés sóval és a maradék cukorral.
A tésztát jól kidolgozzuk, majd letakarva 5-6 órára hűtőszekrénybe állítjuk. Másnap átgyúrjuk, 4-5 mm vastagra kinyújtjuk.
A tésztát egyenlő oldalú háromszögekké vágjuk, megtöltjük, az egyik csücskénél fogva feltekerjük, majd kifli formájúra hajlítjuk. A kifliket kivajazott sütőlemezre tesszük, tetejét a maradék tojássárgájával megkenjük, és előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Készülhet üresen, de meg is tölthetjük édes vagy sós töltelékkel.
A töltelék elkészítése:
A gesztenyemasszát kiolvasztjuk, majd 1 kanál habtejszínnel elkeverjük. Ebből halmozunk 1-2 kiskanálnyit a tésztára.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »