Gyors croissant recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 10 dkg vaj
- 3 dkg porcukor
- 3 evőkanál tej
- 2 dkg élesztő
- só
A töltelékhez:
- 25 dkg mirelit gesztenyemassza
- 1 kanál habtejszín
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, összegyúrjuk a vajjal, 1 tojássárgájával( a másikkal sütés előtt megkenjük), az élesztős folyadékkal, kevés sóval és a maradék cukorral.
A tésztát jól kidolgozzuk, majd letakarva 5-6 órára hűtőszekrénybe állítjuk. Másnap átgyúrjuk, 4-5 mm vastagra kinyújtjuk.
A tésztát egyenlő oldalú háromszögekké vágjuk, megtöltjük, az egyik csücskénél fogva feltekerjük, majd kifli formájúra hajlítjuk. A kifliket kivajazott sütőlemezre tesszük, tetejét a maradék tojássárgájával megkenjük, és előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Készülhet üresen, de meg is tölthetjük édes vagy sós töltelékkel.
A töltelék elkészítése:
A gesztenyemasszát kiolvasztjuk, majd 1 kanál habtejszínnel elkeverjük. Ebből halmozunk 1-2 kiskanálnyit a tésztára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

