Gyors almás pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 16 ek liszt
- 1 csomag sütőpor
- 8 ek cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 7 dkg margarin vagy zsír
- 1 dl tejföl
- csipet só
Tetejére:
- kevés tejföl
- aprított dió
Töltelék:
- kb 1 kg alma reszelve
- pici vaj
- ízlés szerint cukor, és fahéj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, hűtőbe tesszük, míg a tölteléket elkészítjük.
Az almát a vajon a cukorral és fahéjjal megdinszteljük.
A tésztát ketté vesszük, közepes tepsibe elnyújtjuk az egyik lapot, aztán búzadarával megszórjuk.
Az almás tölteléket elterítjük a lapon. Rárakjuk a kinyújtott második lapot.
Tetejét villával megszurkáljuk, és tejföllel lekenjük. Dióval megszórjuk a tetejét. 180 fokon szép pirosra sütjük.
Tipp:
Aki nem szereti, a diót elhagyhatja a tetejéről. A tésztát tölthetjük bármilyen töltelékkel, (túrós, meggyes-mákos stb.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

