Gyors almás pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 16 ek liszt
- 1 csomag sütőpor
- 8 ek cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 dkg margarin vagy zsír
- 1 dl tejföl
- csipet só
Tetejére:
- kevés tejföl
- aprított dió
Töltelék:
- kb 1 kg alma reszelve
- pici vaj
- ízlés szerint cukor, és fahéj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, hűtőbe tesszük, míg a tölteléket elkészítjük.
Az almát a vajon a cukorral és fahéjjal megdinszteljük.
A tésztát ketté vesszük, közepes tepsibe elnyújtjuk az egyik lapot, aztán búzadarával megszórjuk.
Az almás tölteléket elterítjük a lapon. Rárakjuk a kinyújtott második lapot.
Tetejét villával megszurkáljuk, és tejföllel lekenjük. Dióval megszórjuk a tetejét. 180 fokon szép pirosra sütjük.
Tipp:
Aki nem szereti, a diót elhagyhatja a tetejéről. A tésztát tölthetjük bármilyen töltelékkel, (túrós, meggyes-mákos stb.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »