Gyors almás pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 16 ek liszt
- 1 csomag sütőpor
- 8 ek cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 dkg margarin vagy zsír
- 1 dl tejföl
- csipet só
Tetejére:
- kevés tejföl
- aprított dió
Töltelék:
- kb 1 kg alma reszelve
- pici vaj
- ízlés szerint cukor, és fahéj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, hűtőbe tesszük, míg a tölteléket elkészítjük.
Az almát a vajon a cukorral és fahéjjal megdinszteljük.
A tésztát ketté vesszük, közepes tepsibe elnyújtjuk az egyik lapot, aztán búzadarával megszórjuk.
Az almás tölteléket elterítjük a lapon. Rárakjuk a kinyújtott második lapot.
Tetejét villával megszurkáljuk, és tejföllel lekenjük. Dióval megszórjuk a tetejét. 180 fokon szép pirosra sütjük.
Tipp:
Aki nem szereti, a diót elhagyhatja a tetejéről. A tésztát tölthetjük bármilyen töltelékkel, (túrós, meggyes-mákos stb.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »