Grízes kókuszos szelet recept

Hozzávalók:
Tésztája:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek liszt
- 1 csomag sütőpor
- 8 ek porcukor
- 1 ek kakaó
Krém:
- 1 liter tej
- 14 dkg búzadara
- 20 dkg kókuszreszelék
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 2 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
- 4 dl habtejszín
- 4 dkg étcsoki
- 3 ek olaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk egy gáztepsiben. Az 1 liter tejből és a búzadarából, a porcukorral és a vaníliás cukorral tejbegrízt főzünk, majd ha kihűlt hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a margarint.
Ha a piskóta kihűlt kettévágjuk, majd az alsó lapot megkenjük a krémmel. Rátesszük a másik lapot, majd a maradék krémet a tetejére simítjuk. A habtejszínt kemény habbá verjük és rákenjük a grízes krém tetejére.
Az étcsokit 3 ek olajjal gőz felett megolvasztjuk, majd rálocsoljuk a tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »