Grízes hamis tiramisu recept

Hozzávalók:
Krém:
- 1 liter tej
- 12 dkg búzadara
- 8 dkg cukor
- 2 csomag vaniliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
Piskóta réteg:
- 300 ml kávé
- 3 dkg porcukor vagy 2 ek méz
- 15-20 dkg babapiskóta
Elkészítése:
A tejet feltesszük a gázra, majd a cukrot és a búzadarát alaposan elkeverjük benne. Egy hígabb tejbegrízt kell hogy kapjunk.
Ha kész levesszük a tűzről és hagyjuk kicsit hűlni. A tojásokat külön tálba szétválasztjuk. A sárgákat elkeverjük a grízben. Ezt követően visszarakjuk a tűzre és hőkezeljük az így már tojássárgájával kiegészített masszát (2-3 perc alatt). Ezt követően szobahőmérsékletűre hűtjük.
Közben kemény habbá verjük a tojásfehérjéket a csipet sóval és óvatosan beleforgatjuk a kihűlt grízbe.
Lefőzzük a kávét és elkeverjük benne a cukrot vagy mézet.
A rétegzés a szokásos tiramisuhoz hasonlóan történik, tehát egy réteg kávéba áztatott babapiskóta és egy réteg krém felváltva. Ha kicsit fel akarjuk túrbózni a rétegek közé lehet étcsokoládét reszelni és/vagy apró nutella halmokat kanalazni.
A felső réteg krémre mehet a kakaópor, majd legkevesebb 2 órára betesszük a hűtőbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »