Grincs keksz recept
Galéria (4)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához:
- 22 dkg finomliszt
- 5 dkg darált mandula vagy mandulaliszt
- fél cs sütőpor
- csipet só
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 8 dkg olvasztott vaj
- 2 ek mandulaaroma (zöld színű)
- pár csepp zöld ételfesték
Forgatáshoz:
- porcukor
Elkészítése:
A tojásokat elkeverjük a cukorral, majd az olvasztott vajat is beledolgozzuk. Ezután hozzáadjuk az aromát és a színezéket is és elkeverjük az egészet.
Ezután hozzáadjuk a lisztet, sütőport, sót és a mandulát is, majd összedolgozzuk. Ne ijedjünk meg, lágy lesz a massza!
Tegyük a tésztát hűtőbe 0,5-1 órára.
A lehűtött tészta is kissé lágy lesz, de így jó! A tésztából kb diónyi golyókat formázunk és egyesével megforgatjuk porcukorban, majd tepsire sorakoztatjuk egymástól kissé távolabb, mert sütés közben terülni fog.
180 fokra melegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a talpa kezd kissé színt kapni. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl!
Dobozba téve sokáig eláll.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.