Grincs keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 22 dkg finomliszt
- 5 dkg darált mandula vagy mandulaliszt
- fél cs sütőpor
- csipet só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 8 dkg olvasztott vaj
- 2 ek mandulaaroma (zöld színű)
- pár csepp zöld ételfesték
Forgatáshoz:
- porcukor
Elkészítése:
A tojásokat elkeverjük a cukorral, majd az olvasztott vajat is beledolgozzuk. Ezután hozzáadjuk az aromát és a színezéket is és elkeverjük az egészet.
Ezután hozzáadjuk a lisztet, sütőport, sót és a mandulát is, majd összedolgozzuk. Ne ijedjünk meg, lágy lesz a massza!
Tegyük a tésztát hűtőbe 0,5-1 órára.
A lehűtött tészta is kissé lágy lesz, de így jó! A tésztából kb diónyi golyókat formázunk és egyesével megforgatjuk porcukorban, majd tepsire sorakoztatjuk egymástól kissé távolabb, mert sütés közben terülni fog.
180 fokra melegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a talpa kezd kissé színt kapni. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl!
Dobozba téve sokáig eláll.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »