Grillázsos piramis recept

Elkészítése:
Nagyobb téglalap alakú tepsit kivajazunk/lisztezünk, és a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A 10 tojásfehérjét 3 ek vízzel kemény habbá verjük, a sárgáját a vajjal és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóport, a sütőporos lisztet, a darált diót, majd a felvert tojáshabot. A tepsibe téve kb. 30 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tojásokat a cukorral vízgőz felett sűrűre főzzük folyamatosan kevergetve. Hűlni hagyjuk.
A grillázshoz a cukrot világosbarnára karamellizáljuk, hozzáadjuk a diót, majd vizes deszkára borítjuk, és hagyjuk kihűlni. Kihűlés után ledaráljuk.
A kihűlt krémet alaposan elkeverjük a vajjal, hozzáadjuk a grillázst. A tésztát úgy vágjuk el, hogy legyen 4-5 egyforma hosszú lapunk, de mindegyik 2-3 cm-rel legyen keskenyebb a másiktól, tehát a legkisebb legyen 2 cm széles.
A maradék tésztát vonjuk be karamellel, melyet 10 dkg cukorból, pár csepp ecetből és egy kanálnyi vízből készítsünk el. Mielőtt megkötne a tésztán, vágjuk 2 cm széles csíkokra az egészet.
A legszélesebb tortalapot egy tálcára helyezzük, megtöltjük a krémmel, rátesszük az eggyel kisebb lapot, majd így tovább,a végén a legkisebb 2 cm-essel zárjuk. Az elkészült piramis oldalát is vonjuk be a krémmel, majd ezt fedjük be a karamelles piskótacsíkokkal.
A csíkok közét töltsük ki a maradék krémmel. A tetejét ízlés szerint dióval, a maradék krémmel, karamellel, cukorgyönggyel díszítjük.
A grillázsos piramis kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 35 g
Zsír: 28 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »