Gombás pirítós recept
Hozzávalók:
- 5 szelet gm sonka
- 5 szelet gm kenyér
- 30 dkg fehér csiperke gomba
- 3 dkg vaj
- 2 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek lm joghurt
- 1 tk dijoni mustár
- 1 tk magos mustár
- Ízlés szerint só, bors és friss kakukkfű
Elkészítése:
A sonkaszeleteket sütőpapírral kibélelt tepsire fektetem és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt aranybarnára sütöm.
A kenyereket egy grillserpenyőben, kevéske olívaolajon megpirítom.
A serpenyőbe beledobom a vajat, hozzá adom a szeletekre vágott gombát, sózom, borsozom, majd mikor már a gomba pirulni kezd, rádobom a felaprított újhagymát, mikor már majdnem kész, hozzá adom az aprított fokhagymát, ezzel csak rövid ideig pirítom, inkább csak átforgatom, hogy nehogy megkeseredjen, majd jöhet hozzá a joghurt, a mustárok, a kakukkfű, összeforralom és kész is.
A pirítósra ráhelyezek egy ropogós sonkaszeletet, majd ráhalmozom a gombás szószt és frissen kínálom.
Díszíthetjük friss kakukkfűvel, vagy aprított petrezselyemmel.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

