Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás pirítós recept

Gombás pirítós
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 5 szelet gm sonka
    • 5 szelet gm kenyér
    • 30 dkg fehér csiperke gomba
    • 3 dkg vaj
    • 2 szál újhagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 ek lm joghurt
    • 1 tk dijoni mustár
    • 1 tk magos mustár
    • Ízlés szerint só, bors és friss kakukkfű

    Elkészítése:

    A sonkaszeleteket sütőpapírral kibélelt tepsire fektetem és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt aranybarnára sütöm.

    A kenyereket egy grillserpenyőben, kevéske olívaolajon megpirítom.

    A serpenyőbe beledobom a vajat, hozzá adom a szeletekre vágott gombát, sózom, borsozom, majd mikor már a gomba pirulni kezd, rádobom a felaprított újhagymát, mikor már majdnem kész, hozzá adom az aprított fokhagymát, ezzel csak rövid ideig pirítom, inkább csak átforgatom, hogy nehogy megkeseredjen, majd jöhet hozzá a joghurt, a mustárok, a kakukkfű, összeforralom és kész is.

    A pirítósra ráhelyezek egy ropogós sonkaszeletet, majd ráhalmozom a gombás szószt és frissen kínálom.

    Díszíthetjük friss kakukkfűvel, vagy aprított petrezselyemmel.
    Jó étvágyat kívánok!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá