Gombás pirítós

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 5 szelet gm sonka
  • 5 szelet gm kenyér
  • 30 dkg fehér csiperke gomba
  • 3 dkg vaj
  • 2 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek lm joghurt
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1 tk magos mustár
  • Ízlés szerint só, bors és friss kakukkfű

Elkészítése:

A sonkaszeleteket sütőpapírral kibélelt tepsire fektetem és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt aranybarnára sütöm.

A kenyereket egy grillserpenyőben, kevéske olívaolajon megpirítom.

A serpenyőbe beledobom a vajat, hozzá adom a szeletekre vágott gombát, sózom, borsozom, majd mikor már a gomba pirulni kezd, rádobom a felaprított újhagymát, mikor már majdnem kész, hozzá adom az aprított fokhagymát, ezzel csak rövid ideig pirítom, inkább csak átforgatom, hogy nehogy megkeseredjen, majd jöhet hozzá a joghurt, a mustárok, a kakukkfű, összeforralom és kész is.

A pirítósra ráhelyezek egy ropogós sonkaszeletet, majd ráhalmozom a gombás szószt és frissen kínálom.

Díszíthetjük friss kakukkfűvel, vagy aprított petrezselyemmel.
Jó étvágyat kívánok!