Gomba keksz recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 180 g finomliszt
- 90 g étkezésikeményítő
- 80 g porcukor
- 1 tk sütőpor
- csipet só
- 120 g vaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk vanília kivonat
- 1 citrom reszelt héja
- pár csepp citromlé
- 1 ek kakaópor
- egy aromás üveg a mintázáshoz
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük és elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojást, vanília kivonatot, citromhéjat és pár csepp citromlével összegyúrjuk.
A gáztepsit kibéleljük sütőpapírral, diónyi golyókat formálunk a masszából és egymástól 2-3 cm-re lerakjuk.
A kis üveg száját vízbe mártjuk, majd kakaóba és a tésztagolyó közepébe nyomjuk, így alakítjuk ki a gomba szárát.
Vízbe többször nem kell mártani csak kakaóba.
200 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt készre sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.