Gomba keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 180 g finomliszt
- 90 g étkezésikeményítő
- 80 g porcukor
- 1 tk sütőpor
- csipet só
- 120 g vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk vanília kivonat
- 1 citrom reszelt héja
- pár csepp citromlé
- 1 ek kakaópor
- egy aromás üveg a mintázáshoz
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük és elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojást, vanília kivonatot, citromhéjat és pár csepp citromlével összegyúrjuk.
A gáztepsit kibéleljük sütőpapírral, diónyi golyókat formálunk a masszából és egymástól 2-3 cm-re lerakjuk.
A kis üveg száját vízbe mártjuk, majd kakaóba és a tésztagolyó közepébe nyomjuk, így alakítjuk ki a gomba szárát.
Vízbe többször nem kell mártani csak kakaóba.
200 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt készre sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »