Gluténmentes vaníliás keksz recept

Hozzávalók:
- 20 dkg hajdinaliszt
- 75 g nádcukor
- 75 g vaj
- csipet sütőpor
- vanília ízlés szerint
- egy kevés tejföl
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat keverd össze egy tálban, majd morzsold el a vajat és tegyél hozzá tejfölt. Gyúrj linzerszerű tésztát belőle. Annyi tejfölt tegyél bele, hogy jól gyúrható tésztát kapj.
A tésztát nyújtsd ki és szaggass belőle kekszformákat. A kekszeket helyezd sütőpapírral bélelt tepsire és 180-200 fokon kb 10 percig süsd, amíg picit aranybarna nem lesz.
Tipp:
Az én egyik kedvenc műfajom a keksz. Kislány korom óta imádom a ropogós sós és édes kekszeket. Nagyon szeretek a konyhában újabb keksz recepteket kikísérletezni – ez is ilyen fejlesztett recept. A cél az volt, hogy egy nagyon egyszerű gluténmentes, tojásmentes kekszet készítsek. Jómagam szeretem a hajdinát, mert nem csak ízletes, de nagyon egészséges is. Szívesen készítek hajdinalisztes ételeket, mert nagyon jó süteményekhez.
Ha gluténmentes ételekről van szó, nagyon nem kedvelem a mindenféle lisztkeverékeket, gyárilag előre akár adalékanyagokkal elkészített vegyes csomagokat – bevallom én még soha nem vettem ilyesmit. Érdemes otthon többféle gluténmentes lisztet tartanod (hajdina, rizs, kukorica, amaránt, kókusz, quinoa, etc) sütőport, esetleg kukoricakeményítőt és azokból készíteni a finomságokat:)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »