Gesztenyés tejszínhabos süti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A piskótához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 ek finomliszt
- 8 ek kristálycukor
- 1 cs sütőpor
A krémhez:
- 20 dkg margarin
- 50 dkg gesztenye massza
- 4 ek porcukor
- rum vagy rumaroma
A tetejére:
- 2,5 dl habtejszín
- reszelt étcsoki vagy tortadara
Elkészítése:
A szokásos módon megsütjük a piskótát, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a porcukorral habosra keverjük a margarint, belekeverjük a gesztenyét és a rumaromát. A tejszínt kemény habbá verjük.
A piskótát megkenjük a gesztenyés krémmel. Rákenjük a tejszínhabot és megszórjuk a reszelt csokoládéval vagy tortadarával. Szeletelés előtt egy órára a hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

