Gesztenyés tejszínhabos süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 8 tojás
  • 8 ek finomliszt
  • 8 ek kristálycukor
  • 1 cs sütőpor

A krémhez:

  • 20 dkg margarin
  • 50 dkg gesztenye massza
  • 4 ek porcukor
  • rum vagy rumaroma

A tetejére:

  • 2,5 dl habtejszín
  • reszelt étcsoki vagy tortadara

Elkészítése:

A szokásos módon megsütjük a piskótát, majd hagyjuk kihűlni.

A krémhez a porcukorral habosra keverjük a margarint, belekeverjük a gesztenyét és a rumaromát. A tejszínt kemény habbá verjük.

A piskótát megkenjük a gesztenyés krémmel. Rákenjük a tejszínhabot és megszórjuk a reszelt csokoládéval vagy tortadarával. Szeletelés előtt egy órára a hűtőbe tesszük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!