Különleges gesztenyés krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek liszt
- 1 ek víz
- csipet só
- 1 tk sütőpor
- 4 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
Szirupos lekvárhoz:
- 4 ek barna cukor
- 1 mk őrölt kardamom
- 1 narancs
- 1 lime leve
- 2 mandarin
Töltelék:
- 25 dkg gesztenye massza
- 25 dkg mascarpone
- 6 ek krémes krém por
- kb 2 dl tej
- 2 ek porcukor
Tetejére:
- 10 dkg tortabevonó étcsokoládé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótatésztát keverünk, majd egy 25*35 cm-es, sütőpapíros tepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt három hosszúkás lapra vágjuk, úgy hogy a lapok beleférjenek egy 23*12 cm-es sütőformába.
A zseléhez egy edénybe tesszük a kardamomot, narancsot és mandarint gerezdekre szedve, a lime levés és a barna cukrot. Sűrűre főzzük, majd akár botmixerrel pürésíthetjük is. Ezt már előző nap elkészíthetjük, másnapra besűrűsödik és finom, kenhető anyag lesz belőle.
A krémhez a gesztenyét, krémsajtot kikeverjük a porcukorral. A krémes krémet a tejjel keményre felverjük.
Jöhet az összeállítás: az egyik lapot beletesszük a sütőformába, amit előtte sütőpapírral bélelünk, amely túllóg a forma oldalán. Beletesszük az egyik lapot, megkenjük a lekvár 3/4-ed részével, ráteszünk egy másik lapot. Megkenjük a maradék lekvárral, majd eligazítjuk rajta a gesztenyés krémet. Erre fogjuk simítani a krémes krémet. Ezt befedjük a maradék lappal. Dermedésig hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve a sütőpapír segítségével kiemeljük, majd megfordítjuk. az alja lesz a teteje. A csokit 1-2 ek olajjal felolvasztjuk, majd a sütemény tetejére simítjuk és hagyjuk, hogy megdermedjen. Forróvizes késsel szeleteljük, mint a tortát.
Csodás ízharmóniát sikerült létrehoznom. Talán bonyolultnak tűnik, de nem az. Igazi ünnepi csemege.
Tipp:
Saját receptemet adom közzé.Nagyon finom torta,amit ünnepekre ajánlom mindenkinek, aki a gesztenyés sütiket szereti.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »