Hókifli recept
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt vagy 50 dkg rétesliszt
- 25 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- csipet só
- 1 ek porcukor
Töltelékhez:
- 25 dkg gesztenyemassza
- kevés tej
- cukor ízlés szerint
- reszelt citromhéj
- tetejére porcukor
Elkészítése:
Lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalóval, gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk. Két cipóba osztjuk, és letakarva 15-30 percig pihentetjük. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, köröket szaggatunk belőle és áttört gesztenyével megtöltjük. Feltekerjük, és csinos kifliket hajtunk belőlük. Sütőpapíros tepsiben, előmelegített sütőben sütjük és még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

