Hókifli recept
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt vagy 50 dkg rétesliszt
- 25 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- csipet só
- 1 ek porcukor
Töltelékhez:
- 25 dkg gesztenyemassza
- kevés tej
- cukor ízlés szerint
- reszelt citromhéj
- tetejére porcukor
Elkészítése:
Lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalóval, gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk. Két cipóba osztjuk, és letakarva 15-30 percig pihentetjük. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, köröket szaggatunk belőle és áttört gesztenyével megtöltjük. Feltekerjük, és csinos kifliket hajtunk belőlük. Sütőpapíros tepsiben, előmelegített sütőben sütjük és még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »

