Gesztenyés sütemény recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 evőkanál cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 dl olaj
- 1 sütőpor
- 7 evőkanál liszt
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
Krém:
- 1 liter tej
- 10 dkg csokoládé
- 2 cs csokis pudingpor
- 3 evőkanál liszt
- 25 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 25 dkg gesztenyepüré
Tetejére:
- fél liter habtejszín és csoki reszelék a díszítéshez
Elkészítése:
Az 5 tojás sárgáját kikeverjük a 10 kanál cukorral,majd hozzáadjuk a 2 kanál kakaóport, 1 dl olajat és a 7 kanál lisztet, az 1 csomag sütőporral együtt.
Felverjük az 5 tojás fehérjét és ezt is belekeverjük a masszába,majd kiolajozott és ki lisztezett közepes tepsiben, előmelegített sütőben 250 fokon sütjük. (Tűpróbáig.)
A krémhez 1 liter tejet felforralunk és beledobjuk a csokoládét.
A pudingport összekeverjük a 3 kanál lisztel és a 25 dkg cukorral, pici tejjel és amikor a többi tej felforrt beleöntjük a pudingporos
keveréket és sűrű krémmé főzzük állandó keverés mellett.
Ha kihűlt a krém belekeverjük a margarint és a gesztenyepürét és mehet is a piskótára. A tetejére habtejszín kerül amit csokireszelékkel megszórunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »