Gesztenyés sütemény recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 10 evőkanál cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 dl olaj
- 1 sütőpor
- 7 evőkanál liszt
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
Krém:
- 1 liter tej
- 10 dkg csokoládé
- 2 cs csokis pudingpor
- 3 evőkanál liszt
- 25 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 25 dkg gesztenyepüré
Tetejére:
- fél liter habtejszín és csoki reszelék a díszítéshez
Elkészítése:
Az 5 tojás sárgáját kikeverjük a 10 kanál cukorral,majd hozzáadjuk a 2 kanál kakaóport, 1 dl olajat és a 7 kanál lisztet, az 1 csomag sütőporral együtt.
Felverjük az 5 tojás fehérjét és ezt is belekeverjük a masszába,majd kiolajozott és ki lisztezett közepes tepsiben, előmelegített sütőben 250 fokon sütjük. (Tűpróbáig.)
A krémhez 1 liter tejet felforralunk és beledobjuk a csokoládét.
A pudingport összekeverjük a 3 kanál lisztel és a 25 dkg cukorral, pici tejjel és amikor a többi tej felforrt beleöntjük a pudingporos
keveréket és sűrű krémmé főzzük állandó keverés mellett.
Ha kihűlt a krém belekeverjük a margarint és a gesztenyepürét és mehet is a piskótára. A tetejére habtejszín kerül amit csokireszelékkel megszórunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

