Gesztenyés krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 8 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek liszt
- 8 ek cukor
- 4 ek kakaópor
- (1-1 cs sütőpor)
Gesztenyés krém:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 4 ek baracklekvár
- 2 ek kakaópor
- fél üveg rumaroma
- 2-3 ek tej
- 20 dkg babapiskóta
Vaníliás krém:
- 3 dl tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Tetejére:
- 4 dl habtejszín habbá verve
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból 2×4 tojásos kakaós piskótát sütünk egy nagyobb tepsiben.
A gesztenyés krémhez a gesztenyemasszát kikeverjük a lekvárral, kakaóporral és az aromával, majd végül kevés tejjel hígítjuk. 20 dkg babapiskótát feldarabolunk és belekeverjük a gesztenyés krémbe.
A vaníliás krémhez a pudingot felfőzzük a tejben, majd ha langyosra hűlt hozzáadjuk a cukorral alaposan kikevert margarint és jól eldolgozzuk.
Ha a piskótát kihűltek akkor megtöltjük a következő módon: az alsó lapot megkenjük a vaníliás krém felével, majd rákenjük a gesztenyés krémet, erre a maradék vaníliásat, majd befedjük az egészet a másik piskótával. A tetejét a felvert habtejszínnel díszítjük tetszőlegesen.