Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés krémes recept

Gesztenyés krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 8 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek liszt
    • 8 ek cukor
    • 4 ek kakaópor
    • (1-1 cs sütőpor)

    Gesztenyés krém:

    • 25 dkg gesztenyemassza
    • 4 ek baracklekvár
    • 2 ek kakaópor
    • fél üveg rumaroma
    • 2-3 ek tej
    • 20 dkg babapiskóta

    Vaníliás krém:

    • 3 dl tej
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor

    Tetejére:

    • 4 dl habtejszín habbá verve

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból 2×4 tojásos kakaós piskótát sütünk egy nagyobb tepsiben.

    A gesztenyés krémhez a gesztenyemasszát kikeverjük a lekvárral, kakaóporral és az aromával, majd végül kevés tejjel hígítjuk. 20 dkg babapiskótát feldarabolunk és belekeverjük a gesztenyés krémbe.

    A vaníliás krémhez a pudingot felfőzzük a tejben, majd ha langyosra hűlt hozzáadjuk a cukorral alaposan kikevert margarint és jól eldolgozzuk.

    Ha a piskótát kihűltek akkor megtöltjük a következő módon: az alsó lapot megkenjük a vaníliás krém felével, majd rákenjük a gesztenyés krémet, erre a maradék vaníliásat, majd befedjük az egészet a másik piskótával. A tetejét a felvert habtejszínnel díszítjük tetszőlegesen.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá