Gesztenyés krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Gesztenyés krémes

Hozzávalók:
Tészta:

  • 8 db tojás
  • 6 ek liszt
  • 8 ek cukor
  • 4 ek kakaópor
  • (1-1 cs sütőpor)

Gesztenyés krém:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 4 ek baracklekvár
  • 2 ek kakaópor
  • fél üveg rumaroma
  • 2-3 ek tej
  • 20 dkg babapiskóta

Vaníliás krém:

  • 3 dl tej
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

Tetejére:

  • 4 dl habtejszín habbá verve

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból 2×4 tojásos kakaós piskótát sütünk egy nagyobb tepsiben.

A gesztenyés krémhez a gesztenyemasszát kikeverjük a lekvárral, kakaóporral és az aromával, majd végül kevés tejjel hígítjuk. 20 dkg babapiskótát feldarabolunk és belekeverjük a gesztenyés krémbe.

A vaníliás krémhez a pudingot felfőzzük a tejben, majd ha langyosra hűlt hozzáadjuk a cukorral alaposan kikevert margarint és jól eldolgozzuk.

Ha a piskótát kihűltek akkor megtöltjük a következő módon: az alsó lapot megkenjük a vaníliás krém felével, majd rákenjük a gesztenyés krémet, erre a maradék vaníliásat, majd befedjük az egészet a másik piskótával. A tetejét a felvert habtejszínnel díszítjük tetszőlegesen.