Gesztenyés puncsos tortácska recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg porcukor
- 2 evőkanál cukor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg margarin
- 1 evőkanál kakaópor
- 10 dkg liszt
- 1/2 dl habtejszín
- 1 kávéskanál vanília aroma
- 2 evőkanál rumaroma
- 1 kávéskanál sütőpor
Krém:
- 1 csomag puncs ízű pudingpor
- 3 dl tej
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál cukor
Tejére:
- 25 dkg gesztenyemassza
Elkészítése:
A tojást a cukorral, margarinnal jól kikeverjük, majd a lisztbe belekeverjük a kakaóport és sütőport, majd hozzászitáljuk a tojásos keverékhez. Hozzáadjuk az aromát és a tejszínt is. Jól kikeverjük, majd sütőpapírral bélelt 30*20 cm-es tepsibe öntjük és 180 fokon megsütjük 10 perc alatt.
Ha kihűlt, akkor nagyobb fánkszaggatóval, kerek lapokat vágunk belőle, tálcára rakjuk, majd megkenjük a rumaromával.
A pudingporból a tejjel és a cukorral kemény krémet főzünk, majd ha kissé kihűlt, akkor a vajat hozzáadjuk és jól elkeverjük, kihabosítjuk. Mindegyik kerek lapot megkenjük a pudinggal, és burgonyanyomóval gesztenyét nyomunk rá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »