Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés puncsos tortácska recept

Gesztenyés puncsos tortácska
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 20 dkg porcukor
    • 2 evőkanál cukor
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg margarin
    • 1 evőkanál kakaópor
    • 10 dkg liszt
    • 1/2 dl habtejszín
    • 1 kávéskanál vanília aroma
    • 2 evőkanál rumaroma
    • 1 kávéskanál sütőpor

    Krém:

    • 1 csomag puncs ízű pudingpor
    • 3 dl tej
    • 5 dkg vaj
    • 2 evőkanál cukor

    Tejére:

    • 25 dkg gesztenyemassza

    Elkészítése:

    A tojást a cukorral, margarinnal jól kikeverjük, majd a lisztbe belekeverjük a kakaóport és sütőport, majd hozzászitáljuk a tojásos keverékhez. Hozzáadjuk az aromát és a tejszínt is. Jól kikeverjük, majd sütőpapírral bélelt 30*20 cm-es tepsibe öntjük és 180 fokon megsütjük 10 perc alatt.

    Ha kihűlt, akkor nagyobb fánkszaggatóval, kerek lapokat vágunk belőle, tálcára rakjuk, majd megkenjük a rumaromával.

    A pudingporból a tejjel és a cukorral kemény krémet főzünk, majd ha kissé kihűlt, akkor a vajat hozzáadjuk és jól elkeverjük, kihabosítjuk. Mindegyik kerek lapot megkenjük a pudinggal, és burgonyanyomóval gesztenyét nyomunk rá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá