Gesztenyés puncsos tortácska recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg porcukor
- 2 evőkanál cukor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 dkg margarin
- 1 evőkanál kakaópor
- 10 dkg liszt
- 1/2 dl habtejszín
- 1 kávéskanál vanília aroma
- 2 evőkanál rumaroma
- 1 kávéskanál sütőpor
Krém:
- 1 csomag puncs ízű pudingpor
- 3 dl tej
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál cukor
Tejére:
- 25 dkg gesztenyemassza
Elkészítése:
A tojást a cukorral, margarinnal jól kikeverjük, majd a lisztbe belekeverjük a kakaóport és sütőport, majd hozzászitáljuk a tojásos keverékhez. Hozzáadjuk az aromát és a tejszínt is. Jól kikeverjük, majd sütőpapírral bélelt 30*20 cm-es tepsibe öntjük és 180 fokon megsütjük 10 perc alatt.
Ha kihűlt, akkor nagyobb fánkszaggatóval, kerek lapokat vágunk belőle, tálcára rakjuk, majd megkenjük a rumaromával.
A pudingporból a tejjel és a cukorral kemény krémet főzünk, majd ha kissé kihűlt, akkor a vajat hozzáadjuk és jól elkeverjük, kihabosítjuk. Mindegyik kerek lapot megkenjük a pudinggal, és burgonyanyomóval gesztenyét nyomunk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

