Gesztenyés puncsos tortácska

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gesztenyés puncsos tortácska

Hozzávalók:
Tészta:

  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 egész tojás
  • 5 dkg margarin
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg liszt
  • 1/2 dl habtejszín
  • 1 kávéskanál vanília aroma
  • 2 evőkanál rumaroma
  • 1 kávéskanál sütőpor

Krém:

  • 1 csomag puncs ízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál cukor

Tejére:

  • 25 dkg gesztenyemassza

Elkészítése:

A tojást a cukorral, margarinnal jól kikeverjük, majd a lisztbe belekeverjük a kakaóport és sütőport, majd hozzászitáljuk a tojásos keverékhez. Hozzáadjuk az aromát és a tejszínt is. Jól kikeverjük, majd sütőpapírral bélelt 30*20 cm-es tepsibe öntjük és 180 fokon megsütjük 10 perc alatt.

Ha kihűlt, akkor nagyobb fánkszaggatóval, kerek lapokat vágunk belőle, tálcára rakjuk, majd megkenjük a rumaromával.

A pudingporból a tejjel és a cukorral kemény krémet főzünk, majd ha kissé kihűlt, akkor a vajat hozzáadjuk és jól elkeverjük, kihabosítjuk. Mindegyik kerek lapot megkenjük a pudinggal, és burgonyanyomóval gesztenyét nyomunk rá.