Gesztenyés-puncsos kocka recept
Hozzávalók:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek porcukor
- 6 ek víz
- 14 dkg darált dió
- 6 ek liszt
- 0,5 csomag sütőpor
A krémhez:
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 0,5 dl rum
- 25 dkg gesztenyemassza
- 1 főzhető puncsos pudingpor
- 3 dl tej
A mázhoz:
- 10 dkg tortabevonó csokoládé
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, közben hozzáadunk 6 kanál vizet. A darált diót, a lisztet és a sütőport elvegyítjük.
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és a lisztes keverékkel felváltva óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába.
Elfelezzük, majd sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, kb. 190 °C-on 1-1 lapot sütünk belőle.
A margarint a porcukorral és a rummal jól kikeverjük, majd kétfelé vesszük. Egyik felébe beledolgozzuk a gesztenyemasszát, ezt kenjük az alsó lapra.
A pudingot 3 dl tejben sűrűre főzzük. Ha kihűlt, a margarinos krém másik feléhez adjuk. Rákenjük a gesztenyés krémre, és lefedjük a másik lappal.
A mázhoz a csokoládét gőz felett felolvasztjuk, és belekeverünk 5 dkg vajat. A sütemény tetejére kenjük, amit a máz szilárdulása után szeletekre vágva tálalunk.