Gesztenyés, meggyes patkó recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tésztához minden hozzávalót egy mélyebb tálban összegyúrok. Cipót formálok belőle, majd az egészet belisztezve egy tiszta tálba rakom, konyharuhával letakarom, és langyos helyen fél óráig pihentetem.
Ezalatt kikeverem a tölteléket. A gesztenyemasszát tejjel és befőttlével kenhetőre kavarom (ízlés szerint kevés rum is adható hozzá), majd a meggyet is hozzáteszem.
A pihentetett tésztát 12 egyforma darabra vágom. Ezeket vékonyra nyújtom, a szélére kenek a masszából. Szorosan feltekerem, és patkó formájúra alakítom. Kivajazott, lisztezett tepsiben felvert tojással megkenem, és újabb fél óráig pihentetem.
Tojással ismét átkenem, és előmelegített, forró sütőben aranybarnára sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »