Gesztenyés, meggyes patkó recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Elkészítése:
A tésztához minden hozzávalót egy mélyebb tálban összegyúrok. Cipót formálok belőle, majd az egészet belisztezve egy tiszta tálba rakom, konyharuhával letakarom, és langyos helyen fél óráig pihentetem.
Ezalatt kikeverem a tölteléket. A gesztenyemasszát tejjel és befőttlével kenhetőre kavarom (ízlés szerint kevés rum is adható hozzá), majd a meggyet is hozzáteszem.
A pihentetett tésztát 12 egyforma darabra vágom. Ezeket vékonyra nyújtom, a szélére kenek a masszából. Szorosan feltekerem, és patkó formájúra alakítom. Kivajazott, lisztezett tepsiben felvert tojással megkenem, és újabb fél óráig pihentetem.
Tojással ismét átkenem, és előmelegített, forró sütőben aranybarnára sütöm.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.