Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés, meggyes patkó recept

Gesztenyés, meggyes patkó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 250 g liszt
    • 100 g vaj
    • 1 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk porcukor
    • 10 g élesztő
    • 1 csipet só

    a töltelékhez:

    • 250 g gesztenyemassza
    • 1 marék leszűrt, kimagozott meggybefőtt
    • fél-fél deci tej és befőttlé
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez.

    Elkészítése:

    A tésztához minden hozzávalót egy mélyebb tálban összegyúrok. Cipót formálok belőle, majd az egészet belisztezve egy tiszta tálba rakom, konyharuhával letakarom, és langyos helyen fél óráig pihentetem.

    Ezalatt kikeverem a tölteléket. A gesztenyemasszát tejjel és befőttlével kenhetőre kavarom (ízlés szerint kevés rum is adható hozzá), majd a meggyet is hozzáteszem.

    A pihentetett tésztát 12 egyforma darabra vágom. Ezeket vékonyra nyújtom, a szélére kenek a masszából. Szorosan feltekerem, és patkó formájúra alakítom. Kivajazott, lisztezett tepsiben felvert tojással megkenem, és újabb fél óráig pihentetem.

    Tojással ismét átkenem, és előmelegített, forró sütőben aranybarnára sütöm.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá