Gesztenyés kosárka recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg vaj
- 25 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 5 dkg darált dió
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 1 ek rum
- 8 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek méz
Krémhez:
- 40 dkg gesztenyepüré
- 6 dkg porcukor
- rum vagy aroma (ízlés szerinti mennyiségben)
- 3 dl tejszínhab
A díszítéshez:
- 1 dl tejszínhab
- 5 dkg csokiforgács
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd a kiolajozott kis formákat kibéleljük egyenként tésztával. 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni és óvatosan kiemeljük őket.
A gesztenyemasszát a porcukorral, rummal krémesre keverjük és hozzáadjuk a keményre vert tejszínt és azzal is jól kiverjük. Habzsákba szedjük a krémet és a kosárkákat megtöltjük. A tejszínhabot keményre verjük és a gesztenyés krémre nyomjuk. Csokiforgáccsal díszítettem.
Rum helyett rumaromával is dolgozhatunk, így a gyerekek is fogyaszthatják.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

