Gesztenyés kosárka recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg vaj
- 25 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 5 dkg darált dió
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 ek rum
- 8 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek méz
Krémhez:
- 40 dkg gesztenyepüré
- 6 dkg porcukor
- rum vagy aroma (ízlés szerinti mennyiségben)
- 3 dl tejszínhab
A díszítéshez:
- 1 dl tejszínhab
- 5 dkg csokiforgács
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd a kiolajozott kis formákat kibéleljük egyenként tésztával. 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni és óvatosan kiemeljük őket.
A gesztenyemasszát a porcukorral, rummal krémesre keverjük és hozzáadjuk a keményre vert tejszínt és azzal is jól kiverjük. Habzsákba szedjük a krémet és a kosárkákat megtöltjük. A tejszínhabot keményre verjük és a gesztenyés krémre nyomjuk. Csokiforgáccsal díszítettem.
Rum helyett rumaromával is dolgozhatunk, így a gyerekek is fogyaszthatják.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »