Gesztenyés kifli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához
- 70 dkg liszt
- 30 dkg zsír
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 dl tejben felfuttatott 3 dkg élesztő
- 1 evőkanál cukor
- 1/2 dkg só
Töltelékhez
- 2 csomag gesztenyemassza
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk. 9 egyforma cipót formálunk belőle, mindegyiket kerek formára nyújtjuk.
Ezt ( ahogy a képen is látszik) 8 egyforma részre vágjuk. Mindegyiket megtöltjük gesztenyével, majd kifli formába tekerjük. Forró sütőbe tesszük, és lassú tűzön fehérre sütjük. Forrón porcukorba hempergetjük. 72 darab kifli lesz belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

