Gesztenyés háromszögek recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Alap:
- 25 dkg gesztenyepüré
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 30-35 dkg darált keksz
- 1 kiskanál rum vagy pár csepp rumaroma
Csokimáz:
- 10 dkg főzőcsoki
- 3 kanál étolaj
Elkészítése:
Az alap anyagaiból összegyúrjuk a gesztenyés masszát. Ha van háromszög alakú formánk, béleljük ki alufóliával és nyomkodjuk bele a masszát. Ha nincs, hajtogassunk kartonból, rögzítsük, fedjük be alufóliával és nyomkodjuk bele a masszát.
Tegyük hűtőbe, majd a mázhoz olvasszuk össze a csokit és az olajat. A gesztenyés részt fordítsuk ki a formából, öntsük le a mázzal és hagyjuk lecsorogni róla. Ha van dekorgyöngyünk azzal is megszórhatjuk. Addig tegyük hűtőbe, amíg a máz meg nem szilárdul.
A hűtőből kivéve ujjnyi szeletekre vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

